söndag 22 april 2012

En ny arbetshörna (100)!

Först av allt måste jag ju skriva att det här inlägget blir bloggens etthundrade inlägg! :) Känner själv att jag borde uppdatera den oftare, så vi får väl hoppas att det tvåhundrade inlägget kommer snart! :)

Det har varit en tämligen aktiv dag idag faktiskt. När jag var i Karlstad i påskas fick jag ett nytt skrivbord som införskaffades på IKEA. Mamma och jag skulle börja montera det här nere, men var båda trötta och lite otåliga och tiden gick fortare än vi trodde.
Jag trodde nog inte att jag skulle fixa att få ihop det alldeles själv heller, inte minst då det i IKEAS:s beskrivning stod att man skulle vara två, men också då det skulle monteras lådor, dörrar, gångjärn och annat skumt! (Jag är en hejare på Billy-bokhyllor men detta verkade klart mer komplicerat).
Samtidigt hade jag varit inställd på att få ett skrivbord, mamma och jag hade monterat ner det gamla databordet och det har varit saker precis överallt.

Igår kväll fick jag för mig att det i alla fall inte kunde skada att bara titta på skrivbordet i alla dess delar! :) Mamma och jag hade "typ" monterat en låda, men resten låg i förpackningen. Och helt plötsligt funkade det rätt bra ... jag förstod vad de menade och började skruva och sätta ihop bitar, vilket kändes otippat men riktigt kul. Jag orkade inte så mycket, men började igen idag på morgonen (för er som har Facebook kanske ni har följt processen där *ler*).
Det gick upp och ner, det är jag den första att erkänna - och det var INTE lätt att vara själv i vissa fall!

Men, hör och häpna, jag lyckades faktiskt få ihop HELA skrivbordet, med alla delar och alla skruvar och lådor och gångjärn och dörrar och hela baletten! Jag hade nog till nöds hoppats på att få ihop stommen och skivan, för att i alla fall kunna använda det - men jag fick faktiskt ihop allting!! *faktiskt lite stolt*

Jag lyckades också möblera om, flytta datorn, dra om alla sladdar, och hänga upp i alla fall en sak på väggen (hatar betongväggar!), och det verkar fungera helt perfekt, vilket känns fantastiskt kul! Det blev en del allmänt plock i och med detta, och mitt köksbord ser nästan normalt ut också! Fantastiskt!

Det blev några vändor ner till soprummet - bl.a. med den gamla hårddisken, skulle ha gått ut med skärmen också, men den är tung och det är lite lurigt i trapporna när man är trött, det får bli en annan gång. Och så blev det någon vända till källaren med lite utav resterna efter det gamla databordet, det måste slängas på sopstation så det får stå i källaren så länge. Och så dusch och lite mer plock ...

Nu är jag tämligen trött, är nöjd med min nya arbetshörna som jag tror kommer att bli helt perfekt, men har lite dåligt samvete för att det inte blivit något gjort på uppsatsen.
Morgonen blir lite upphackad, men jag hoppas i alla fall inte att något omvälvande händer utan att jag ska kunna få en del jobb gjort i alla fall.

Jag tänkte inte på att fota hela skrivbordsprocessen, så det är inga bilder från "början" av monteringen. Men visst ser det snyggt ut när det är klart?!? :)




På plats på rätt ställe i sovrummet:

Tjusig arbetshörna till mig! :)

2 kommentarer:

Dakota Quinn Diamond sa...

Fin och mysig arbetshörna! :)

Jessica sa...

Ja, den blev inte så dum faktiskt! :) Jag är riktigt nöjd!