lördag 11 augusti 2012

Tiden går fort!

Ja, som vanligt får det bli ett inlägg om mina härliga småsystrar, nu åtta och 5½ år gamla! Det känns inte som det var så värst länge sedan jag höll den äldsta, M, i knät och hon var 27 timmar gammal. Jösses ....

De växer så det knakar nu, inte bara på längden utan till sätt och utveckling, det är fantastiskt roligt att se. M. är en riktig tänkare, hon tänker och klurar och funderar mycket, och det kommer en nästan oändlig ström av frågor om precis allt mellan himmel och jord, man riktigt häpnar över vad det är hon tänker på och funderar kring.
I. har också blivit riktigt riktigt stor nu, och hon är smart!! Ibland kommer det kommentarer som verkligen visar att hon lyssnar och iakttar och själv fogar samman saker och ting - det är underbart att se!

Hela familjen var på en jätteresa till USA under slutet av juni och början av juli, och sådant är naturligtvis otroligt utvecklande för barnen, det kändes som de hade växt massor bara på den tid de var borta. De hade bl.a. fått höra Don't Cry For Me, Argentina, ur musikalen Evita när de var i New York, och den har satt sig hos dem båda två! M. har läst lite engelska i skolan, och I. har plockat upp några fraser under resor och sånt, men refrängen till Don't Cry For Me, Argentina kan de båda två och sjunger ofta, ofta .... på den där supercharmiga "barn-engelskan", där de egentligen inte vet vad de sjunger utan bara härmar ord och ljud. Verkligen verkligen charmigt.
Och det ÄR charmigt när lilla I, som alltid nog kommer att vara lite för mig tror jag, ska träna engelska och stolt säger: "My name is I. What is your name?" och vidare: "How old are you? I am five years old!" *CUTE*

M. fyllde år medan de var iväg på resan så vi firade hennes 8-års dag, och I:s 5½ års-dag när de kom hem istället:




Frisbee-spel:



Efter många om och men fick vi ett vedförråd byggt i sommarstugan under sommaren, och självklart var M och I med och hjälpte till:


Och så var det dags att ta upp potatis ur eget land! Vi brukar få tämligen modesta skördar, och i år har det ju regnat så kopiöst att blasten mer eller mindre hade ruttnat ... så nån vidare skörd blev det inte, men barnen tycker ju det är roligt att vara med i alla fall!


Full fart! :-)


Och så vid det färdigbyggda vedförrådet! På den sista bilden har vi t o m staplat in veden!!

6 kommentarer:

The Darkest Night sa...

Ja...den resan blir man inte avundsjuk på eller så! Vill också till New York!

Syns verkligen att småtjejerna har växt! Little people Do grow!

Jessica sa...

Hehe, yeah, I know ... De åkte först till NY, sen tåg till Niagarafallen, hyrbil via ett Amsih-samhälle till Washington, några dagar där, sen buss tillbaka till NY och sen hem ... me want!! :)

Ja, det känns verkligen som de har växt mycket nu, både till utseendet och sättet!

The Darkest Night sa...

Låter helt fantastiskt! Vilken resa!!

Jessica sa...

Verkligen! De hade minst sagt mycket att berätta när de kom hem igen!

The Darkest Night sa...

Förstår det! blir ju ett minne för livet att åka på en sån resa!

Jessica sa...

Ja, verkligen!!