söndag 26 februari 2012

Back on Track?


Det har varit en tämligen arbetsam vecka, faktiskt... Egentligen har det inte hänt så mycket, men jag har känt mig riktigt trött och hängig och jag tror faktiskt att utmaningen med forskarseminariet påverkade mig betydligt mer än vad jag trodde! Jag tog ut mig, mentalt sett, helt och hållet för att fixa den utmaningen och sen hade jag inte någon ork kvar till något annat, i alla fall är det så det har känts.

Veckan har som sagt inte inneburit sådär väldigt mycket. Jag hade ett handledarsamtal med professorn i tisdags eftermiddag, och lyckades för andra gången bli utelåst från teologen! Jag trodde inte att det stället hade mycket emot mig! :)
Den första gången jag blev "utelåst" var 2008, jag hade hoppat på hebreiska-kursen för den dåvarande professorn som gjorde sin sista termin innan pensionen då. Vid kursslutet bjöd han och hans fru på lite buffé uppe i pentryt efter den sista föreläsningen. Vi skulle dra igång kl. 18 och då låser man ytterdörren, så professorn kom ner för att låsa upp åt oss och sedan "låsa upp hissen" (även hissen låses). Jag och några till kom först, och vi skulle åka upp till pentryt först, men professorn råkade trycka på fel knapp i hissen så vi kom till fjärde istället för tredje våningen - han skulle ner och hämta fler studenter och tyckte vi kunde ta trapporna ner ... men trapphusen är också låsta! Så vi kom förvisso in i trapphuset, men inte ut - förrän vi var saknade i pentryt och folk kom och letade efter oss! *ler*
Den här gången skulle jag träffa min handledare kl. 17.00 och trodde det var lugnt ... men tydligen låser man våning tre och fyra redan kl. fem, och jag var väl nån minut sen, så jag kom inte in. Kände mig något dum när jag fick gå in i biblioteket och maila handledaren och be att han skulle komma och hämta mig! :)

På  onsdagens eftermiddag var det mentorsobservation på en B-kurs i tros- och livsåskådningsvetenskap, vilket var mycket spännande. Det är en helt ny kurs som inte har gått tidigare, och jag har inte själv läst mycket tros-och-livs, så det var roligt att få vara med!

På torsdagen skulle jag egentligen ha blivit presenterad och sagt några ord om mentorsverksamheten på personalens "torsdagskaffe" - men jag vaknade kl. tre på natten med världens migrän, som vägrade ge med sig trots att jag försökte kurera så gott det gick ... jag hade inget val utan fick ställa in, så det får väl bli någon gång längre fram under våren istället. Jag var helt däckad till sent på torsdag kväll.

Helgen har inte varit något vidare, tyvärr. Både gårdagen och dagen idag har varit såna där dagar när man försöker göra allting rätt och i slutändan blir det bara mer och mer och mer och mer FEL ... så humöret är inte något vidare nu.
Jag har en relativt intensiv vecka framför mig nu, så jag hoppas att humöret blir bättre .... Lite utav motivationen och energin att fixa tillvaron har kommit tillbaka efter seminarieutmaningen i alla fall, så jag får ju hoppas att jag kan göra så mycket som möjligt utav det.

Det börjar bli lite smått planerat inför framtiden också nu ... det är bestämt att Annika kommer hit och hälsar på den 9-11 mars, vilket ska bli jättekul!! Hoppas på hyfsat väder den helgen så vi kan hitta på skojiga saker!
Det verkar också bli en Karlstad-resa under påsk för att hälsa på pappas familj och sen följer nog mamma med hit ner för ett besök under veckan efter påsk .... Nice!


3 kommentarer:

The Darkest Night sa...

Ska bli jätte-kul att hälsa på!!! :)

(Superfina bilder -som vanligt!):)

Jessica sa...

Ser verkligen fram emot att du kommer!!!

(och tack!)

The Darkest Night sa...

Tack! Ser också fram emot det !! *kram*